Tutti frutti

tutti frutti

Tutti frutti, bedoeld voor 4 personen als bijgerecht of toetje.

Tutti frutti bestaat uit verschillende soorten gedroogd fruit, er zit altijd pruimen, abrikozen, appel in maar er kan ook gedroogde  peer,ananas of mango inzitten.
Tutti frutti kan als compote bij het eten, vooral in de Marrokkaanse keuken, worden gegeten. Al laat de naam al vermoeden, ook in Italië.  😉

Je kunt ‘tutti frutti’ als toetje òf bij ijs (koud of warm) òf custard pudding geven .

Mijn  tutti frutti maak ik 
tutti frutti in de week
op verschillende manieren klaar, iedere keer weer anders.

De lekkerste basis voor tutti frutti vind ik persoonlijk, die van de Lidl, ik let altijd op de aanbiedingen en neem wat in voorraad.

Wat hebben we nodig voor de Tutti Frutti

  • 500 gram tutti frutti ( gedroogde vruchten )
  • ± 3 deciliter appelsap
  • 2 afgestreken theelepels kaneelpoeder of een kaneelstokje
  • ± 2 theelepels maizena
  • extra scheutje appelsap
  • honing

Bereiding Tutti Frutti

Was de tutti frutti even goed met koud water, en zet ze een avond van te voren met de appelsap in de week.
Doe de tutti frutti met het weekvocht en kaneelpoeder( of een kaneelstokje) in een pan en breng ze aan de kook; laat ze ± 15 minuten zacht koken, totdat ook de vruchten zacht zijn.
tutti frutti koken
Schep de tutti frutti met een schuimspaan in een vergiet en laat ze even uitlekken.
Meng dan de maizena met een scheutje appelsap .
Schenk dit met kleine scheutjes, al roerend, bij het vocht van de tutti frutti, totdat je een gebonden saus hebt.
Voeg naar smaak honing aan het vocht toe.

Tutti Frutti opdienen

Doe de Tutti Frutti vruchten in een schaal en schenk de saus er overheen.
Laat ze dan afkoelen .

Ik maak de tutti frutti ook wel met sinaasappelsap , thee of gewoon met water.
In plaats van honing kun je voor de tutti frutti ook cocos bloesem suiker, sepia , kristalsuiker of vanille suiker gebruiken.


top pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *