shoarma gehaktballetjes met prei etc

gehaktballetjes

shoarma gehaktballetjes met prei champignons en aardappel ingeschat voor 4 personen.

Wat is shoarma of wat wordt er onder verstaan

Shoarma wordt bevestigd aan een verticaal opgestelde spit met rundvlees al dan niet tezamen met kip, lamsvlees, of kalkoen. In Nederland veelal ook vergezeld van varkensvlees. Is het eenmaal gemarineerd en geroosterd, dan wordt het dun van het spit afgeschraapt en hou je een kruidige pittige smaak aan het vlees. Da’s een basis. Kun je verder ruimschoots naar eigen smaak aanpassen. Zoals ook deze variatie van gehaktballetjes met prei champignons en aardappel.

Ingrediënten shoarma gehaktballetjes

  • 2 ons rundergehakt
  • ½ doosje champignons in plakjes gesneden
  • 3 ons prei schoongemaakt en in ringen gesneden van ± 1 centimeter
  • 1 pond geschilde aardappels
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • ± 4 theelepels shoarma kruiden
  • zout en peper
  • olie

voorbereiden van de gehaktballetjes met prei champignons en aardappel ( kan s’morgens al)

kook de geschilde aardappels in 15 minuten bijna gaar, voeg op de laatste 2 minuten de schoongemaakte prei toe.
Giet dan de aardappels en de prei af ,vang wat kookvocht op, koel de aardappels en de prei snel af.
Snij de aardappels in blokjes van ± 1 cm en zet de aardappels en de prei gescheiden koel weg

Maak, terwijl de aardappels koken, de gehaktballetjes.

Kneed het gehakt met 2 theelepels shoarma kruiden, zout, peper, peterselie, 1 ei en paneermeel goed door elkaar.

Proef het gehakt of er eventueel nog meer kruiden bij moeten* en rol er gehaktballetjes van, zo groot als een walnoot.

bereiding van de shoarma gehakballetjes

Zet de wok op het vuur en verwarm deze tot ie heet is , doe er dan 1 eetlepel olie in en draai deze goed door de wok.
Bak nu de gehaktballetjes rondom bruin en haal ze uit de wok.

Doe als het nodig is nog wat olie in de wok en bak nu de aardappels bruin, haal ze daarna uit de wok en zet de aardappels even apart.

Doe de gesneden ui in de wok en bak deze al roerend tot ze glazig zien, voeg nu de uitgeperste knoflook toe en roer even goed.
Voeg nu de champignons , prei, 2 theelepels shoarma kruiden , zout , peper toe en meng alles goed.
Doe daarna de aardappels en de gehaktballetjes weer in de wok : roer alles goed door elkaar en bak alles tot de aardappel en het gehakt goed gaar is.

Proef, en voeg eventueel nog wat kruiden toe.
*De sterkte van de smaak kan bij de shoarma kruiden verschillen.


top pagina


Recepten (geldt ook voor mijn andere recept - pagina's

Wie bedenkt ze en wie publiceert ze. Zelf bezit ik ongeveer 400 kookboeken met giga recepten, de nodige verzamelordners/banden met losse recepten uit diverse bladen en andere bronnen. Je knutselt wat, je varieert wat, en uiteindelijk ontstaat er zoals in de muziek een arrangement op een oorspronkelijke compositie. En zo moet iedereen met een recept omgaan, ook al lijkt het soms eender op een andere : gebruik het als basis en ga zelf verder met de variatie. En soms zijn ze goed, dan verander je er niets aan.
Maar vraag me alleen niet uit welk boek of welke ordner ze komen, niet te doen.

Let op:
Denk er daarbij ook aan, dat niet ieder recept of ingredient of voedingsmiddel voor uw lichamelijke gesteldheid geschikt is, wees op uw hoede. U zelf kent uw lichaam als geen ander.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *