Runderlappen met bier

runder stooflappen met bier

kookrecepten : Runderlappen met bier ©SC
Benodigdheden voor 6 personen

ingrediënten voor de Runderlappen met bier:

  • 1 kg runderlappen
  • 3 uien
  • tenen knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 25 gram boter
  • 2 flesjes Bier (bijv. Hertog Jan)
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • Scheutje (witte wijn)azijn
  • 1 à 1 ½ eetlepel gedroogde tijm
  • peterselie
  • 2 laurierblaadjes
  • doosje champignons
  • 2 sneden bruin brood
  • mosterd
  • peper en zout

Bereiding:

Snij de runderlappen in vrij grote stukken, strooi er peper en zout op en besmeer ze met mosterd.

Pel de ui en snij ze in parten.

Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in gedeelten bruin, haal het uit de pan en houd het warm. Voeg eventueel nog wat olie toe aan de boter en bak hierin de uien glazig. Pers de knoflook erboven uit. Bestrooi de uien met bloem en roer dit er door en laat dat even lichtbruin worden.

Doe nu de twee flesjes bier er in en laat ze uit bruisen. Voeg de tijm en de laurierblaadjes toe,en het vlees. Laat het op een zacht vuurtje, of in de oven op 150 graden bijna gaar sudderen. Besmeer de boterhammen met mosterd (mag best dik) en snij ze in blokjes. Snij de champignons in plakjes, en doe ze samen met het brood bij het vlees.

Sudder de runderlappen verder gaar, roer af en toe en druk het brood tegen de zijkant fijn als het nodig is. Door het brood bind de saus iets.

De runderlappen met bier smaken lekker met zowel gebakken krieltjes als gekookte aardappelen.



Recepten (geldt ook voor mijn andere recept - pagina's

Wie bedenkt ze en wie publiceert ze. Zelf bezit ik ongeveer 400 kookboeken met giga recepten, de nodige verzamelordners/banden met losse recepten uit diverse bladen en andere bronnen. Je knutselt wat, je varieert wat, en uiteindelijk ontstaat er zoals in de muziek een arrangement op een oorspronkelijke compositie. En zo moet iedereen met een recept omgaan, ook al lijkt het soms eender op een andere : gebruik het als basis en ga zelf verder met de variatie. En soms zijn ze goed, dan verander je er niets aan.
Maar vraag me alleen niet uit welk boek of welke ordner ze komen, niet te doen.

Let op:
Denk er daarbij ook aan, dat niet ieder recept of ingredient of voedingsmiddel voor uw lichamelijke gesteldheid geschikt is, wees op uw hoede. U zelf kent uw lichaam als geen ander.


top pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *