Runderlap met jenever

runder stooflappen met jenever

kookrecepten : Runderlap met jenever ©SC
het voordeel van dit recept is, dat je het helemaal van te voren kunt klaar maken , en alleen nog maar hoeft op te warmen voor gebruik.
recept runder stooflappen met jenever
Benodigdheden bij dit recept voor Runderlap met jenever zijn bedoeld voor 4 à 5 personen

ingrediënten Runderlap met Jenever:

  • 750 gram sukade lappen of ander rundvlees om gaar te stoven
  • 2 tenen knoflook
  • 5 uien
  • boter om in te braden half boter half olie kan ook)
  • 50 gram bacon
  • 2 eetlepel bloem
  • zout, peper
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 3 dl rode wijn
  • ½ eetlepel suiker
  • 1 dl jonge jenever
  • peterselie om te garneren

Bereiding van de Runderlap met Jenever :

verwarm de oven vast vóór op 150 graden.

Snij het vlees in niet te kleine dobbelstenen.

Snipper de knoflook en snij de uien en de bacon in niet te kleine stukken.

Verhit de boter in een braadpan, die in de oven kan, en bak de bacon lichtbruin.

Voeg de uien toe en schep dit even goed om tot ze beginnen te bruinen.

Doe de runderlap en de uitgeperste knoflook er bij.

Bak het rundvlees bruin.(Warm ondertussen de wijn.)

Bestrooi de runderlap met de bloem, een beetje zout, peper en de tijm. Schep alles goed door elkaar, zodat de bloem goed verdeeld is. Giet de warme wijn erbij en voeg de suiker toe.

Doe de deksel op de pan en schuif hem in de oven tot alles goed gaar is, af en toe even roeren en voeg ,als de saus te dik wordt, een scheutje warm water toe.

Roer de jenever er door en laat het nog ± 5 minuten sudderen, proef of er wat zout en peper bij moet , en garneer de schotel met peterselie.

De runderlap met jenever is lekker met gebakken aardappelen.



Recepten (geldt ook voor mijn andere recept - pagina's

Wie bedenkt ze en wie publiceert ze. Zelf bezit ik ongeveer 400 kookboeken met giga recepten, de nodige verzamelordners/banden met losse recepten uit diverse bladen en andere bronnen. Je knutselt wat, je varieert wat, en uiteindelijk ontstaat er zoals in de muziek een arrangement op een oorspronkelijke compositie. En zo moet iedereen met een recept omgaan, ook al lijkt het soms eender op een andere : gebruik het als basis en ga zelf verder met de variatie. En soms zijn ze goed, dan verander je er niets aan.
Maar vraag me alleen niet uit welk boek of welke ordner ze komen, niet te doen.

Let op:
Denk er daarbij ook aan, dat niet ieder recept of ingredient of voedingsmiddel voor uw lichamelijke gesteldheid geschikt is, wees op uw hoede. U zelf kent uw lichaam als geen ander.


top pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *