rijst met kerrie kip en fruit

kerrie rijst met fruit

rijst met kerrie kip en fruit

Dit rijst met kerrie gerecht komt nog van mijn moeder , al heb ik de kerrie wel in de loop van de jaren veranderd.

Het gerecht is voor 4 personen bedoeld.

Ingrediënten voor de kerrie rijst

Wat heb je nodig:

  • 1 ui, klein gesneden
  • 1 teentje knoflook, klein gesneden
  • ± 4 ons kip filet, in blokjes gesneden
  • stukje gember  ± 1 cm
  • 2 eetlepels kerrie
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 pakje kookroom licht
  • bouillonblokje
  • volle eetlepel bloem
  • 1 eetlepel olijfolie
  • klont boter
  • peper ,zout
  • fruit naar keuze  ik heb gebruikt dit keer :
    – 1 klein blikje ananas
    – 1 banaan
    – 1 mandarijn
    – 1 nectarine

bereiding van deze Kerrie rijst

  1. zet een braadpan met een dikke bodem op het vuur
  2. Doe, zodra de braadpan heet is, de olijfolie er in.
  3. Voeg nu de gesneden ui er bij en bak deze glazig, dan de klein gesneden knoflook licht aanbakken.
  4. Nu is de kipfilet aan de beurt : bak deze bruin, nu de klont boter er in.
  5. Doe de gember in een knoflookpers ,en pers de gember boven de pan uit.
  6. Voeg nu de kerriepoeder en de kurkuma eraan toe, roer dit goed door de stukjes kip.
    ik begin altijd met 1 eetlepel en voeg zo nodig later meer toe.
  7. Strooi de bloem over de kip en meng dit goed ,laat de bloem een paar minuten garen.
  8. Verbrokkel het bouillonblokje er over.
  9. Schenk de room en het sap  van de ananas in de pan er bij, goed roeren; is de saus te dik, voeg dan nog wat water toe.
  10. Proef of de kipfilet gaar is en voeg eventueel de rest van de kerriepoeder peper en zout toe *
  11. Snij het fruit klein, doe dit in de pan en laat alles goed warm worden .
      lekker met rijst en sperziebonen

* tot zover kun je het ‘s-morgens klaar maken en in de koelkast bewaren. Verwarm het, vóórdat je het klein gesneden fruit er bij doet!


top pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *