Prei-hamrolletjes

Ham Prei rol

Prei-hamrolletjes, ingrediënten bedoeld voor 4 personen

  • 8 fijne preien
  • 8 plakken ham
  • 100 gr geraspte kaas

Voor de bechamelsaus

  • 2 afgestreken el bloem
  • 2 el vloeibare koude boter
  • 1 groentenkruidenblokje
  • 4 dl melk
  • peper

Bereiding van de Prei-hamrolletjes

snij het groene gedeelte van de prei zodat je  het witte gedeelte van de prei over hebt.
Kook de prei  plm 15 min in kokend water beetgaar.
Laat de gaar gekookte prei goed uitlekken.
Verwarm de oven op 220°C.
Rol iedere prei in een plak ham. Schik de prei met ham naast elkaar in een ovenschotel.

maak de bechamelsaus als volgt :

maak een papje van 2 el bloem + 2 el vloeibare koude boter (= beurre manié).
Als het papje wat te droog en te klonterig is, doe er wat vloeibare boter bij.
Breng de melk met het groentenkruidenblokje en peper net niet aan de kook.
Meng de beurre manié (=papje van 2 el bloem + 2 el vloeibare koude boter) met de melk en laat op een zacht vuurtje de saus indikken (ong. 5 min).

Overgiet de prei-hamrolletjes met de bechamelsaus.
Verdeel de kaas over de preischotel en bestrooi deze met kaas en 3 eetlepels paneermeel en enkele klontjes boter voor een goudbruin korstje.

Zet de preischotel 20 min in de oven.
Serveer de prei-hamrolletjes met aardappelen of aardappelpuree


top pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *