Paprika met runderworstjes en aardappels

paprika saucijzen spekjes aardappels

Paprika met runderworstjes en aardappels is een hoofdgerecht.

Paprika met runderworstjes en aardappels

ingrediënten voor 2 personen :

  • 2 paprika’s rood en groen
  • 3 grote aardappels
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel (geroosterde)paprika poeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 2 verse runderworstjes (de runderworstjes van ah zijn heerlijk, saucijzen ), let op : er zijn er ook van varkensvlees en combinaties.
  • 1 blikje gesijden tomaten
  • 25 gram magerspek eventueel
  • olie(olijf)
  • Zout en peper

voorbereiding voor de Paprika met runderworstjes en aardappelen

  • Schil de aardappels en snij ze in partjes
  • zet ze op met water en kook ze ± 10 minuten , giet ze af en laat ze koud worden.
  • snijd de ui , spek in kleine blokjes
  • Was de paprika en snij ze door het midden; verwijder de zaad lijsten en snij ze dan in repen
  • Leg de runderworstjes 10 minuten in heet water, droog ze af en snij ze in 3 of 4 stukken

bereiding Paprika met runderworstjes en aardappels

  • Laat een braadpan heet worden op hoog vuur en doe er een scheut olie in
  • Bak de spekjes
  • Voeg de aardappels toe en bak ze in de braadpan licht bruin
  • Nu de gesneden uien: bak deze glazig
  • Doe nu de paprika erbij en meng alles goed door elkaar
  • Knijp met de knoflook knijper een teen knoflook er boven uit
  • Voeg de gesneden runderworstjes toe, bak ze even mee en meng alles nogmaals goed door elkaar
  • Zet nu het vuur wat lager en strooi paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper erover heen en roer deze er door
  • Voeg nu het blikje gesneden tomaat met het sap* toe in de braadpan en laat alles 10 minuten (of tot de aardappels gaar zijn) op een klein vuurtje sudderen
  • Proeven of er nog wat zout of peper in moet

Eet smakelijk!!
* is het gerecht te droog, doe er dan nog wat water bij.



Recepten (geldt ook voor mijn andere recept - pagina's

Wie bedenkt ze en wie publiceert ze. Zelf bezit ik ongeveer 400 kookboeken met giga recepten, de nodige verzamelordners/banden met losse recepten uit diverse bladen en andere bronnen. Je knutselt wat, je varieert wat, en uiteindelijk ontstaat er zoals in de muziek een arrangement op een oorspronkelijke compositie. En zo moet iedereen met een recept omgaan, ook al lijkt het soms eender op een andere : gebruik het als basis en ga zelf verder met de variatie. En soms zijn ze goed, dan verander je er niets aan.
Maar vraag me alleen niet uit welk boek of welke ordner ze komen, niet te doen.

Let op:
Denk er daarbij ook aan, dat niet ieder recept of ingredient of voedingsmiddel voor uw lichamelijke gesteldheid geschikt is, wees op uw hoede. U zelf kent uw lichaam als geen ander.


top pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *