Nectarine chutney

Deze Nectarine Chutney is ontstaan omdat ik voor een andere chutney niet de juiste ingredi├źnten in huis had, en deze wel ­čśë┬á┬á . Ik kan je wel vertellen, dat je niet weet wat je proeft. De nectarine chutney is werkelijk heerlijk!

Wat heb je nodig voor Nectarine Chutney ┬▒ 3 weckpotjes van 150 ml.

nectarine chutney ingredienten

  • 500 gram rijpe nectarines
  • 1 klein ui klein gesnipperd
  • 150 gram suiker
  • 30 gram rozijnen
  • 125 ml witte wijn azijn
  • ┬Ż theelepel gemalen kaneel
  • ┬Ż theelepel gember poeder
  • mespunt zout

bereiding van deze Nectarine Chutney

nectarine chutney koken

    nectarine chutney koken

  1. Haal de pitten uit de nectarines.
  2. Snij de nectarine in kleine blokjes.
  3. Breng in een pan met een dikke bodem (hebben de meeste goede kookpannen) alle ingredi├źnten aan de kook .
  4. Laat dit zachtjes doorkoken tot jam dikte, dit duurt ┬▒ 3 kwartier.
  5. Roer wel regelmatig , hierdoor voorkom je dat de nectarine chutney aanbrandt.
  6. Schep de warme nectarine chutney in de schone weckpotjes *
  7. Sluit de deksel, zorg  wel dat de randen goed schoon zijn.
  8. Zet de potjes ┬▒ 15 minuten op hun kop (deksel) , draai ze daarna om en laat ze afkoelen.

nectarine chutney is klaar
De nectarine chutney is heerlijk bij kip, vlees en brie etc.

*Ik gebruik zelf een trechtertje met een brede mond : ideaal. Deze zijn te koop bij een goede kookwinkel.


top pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *