Marsepein bonbon met cacao

marsepein cacao bonbons

Marsepein bonbon, een Valentijnsrecept van ©SC
Marsepein danken we aan de Beierse Johann Georg Niederegger. Hij bracht het ‘Marcis Panis’ , het marsepein mee naar Lübeck aan de Duitse Oostzeekust, 71 km noordoost van Hamburg. Marsepein is een mengsel van suiker en amandelen.

ingrediënten voor de Marsepein bonbon

  • 250 gram amandelen
  • 275 gram poedersuiker
  • 1 ei
  • 10 druppels amandel-essence
  • 1 eetlepel rozenwater
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 200 gram chocolade ( puur, melk maar witte kan ook)
  • 20 aluminium cups

Bereiding van de Marsepein bonbon

  • De amandelen met 250 gram poedersuiker in gedeeltes fijn malen. Het eiwit, de amandel- essence en rozenwater toevoegen en tot een samenhangende bal mixen (dit gaat heel goed in de keukenmachine)
  • Dan ± ¾ van de marsepein uit de machine nemen en tot aan verder gebruik in plasticfolie in de koelkast bewaren*, bij het overblijvende deel van de marsepein de rest van de poedersuiker en cacao doen, eventueel wat (rozen-)water toevoegen, en ook dit moet weer een bal worden.* zeker 12 uur in de koelkast laten liggen zodat de smaken goed kunnen doortrekken
  • Haal nu de marsepein uit de koelkast, breek de chocolade in kleine blokjes en doe ze in een schaal, die je boven een pan met heet water plaatst ( au Bain-marie ) , maar zorg dat de schaal niet in aanraking komt met het water! Smelt de chocolade onder af en toe roeren. Haal vervolgens de schaal van de pan en laat de chocolade iets afkoelen
  • Smeer met een kwastje de binnenkant van de cups in, zorg dat ze geheel bedekt zijn, laat ze omgekeerd op een rooster afkoelen en uitlekken en herhaal dit nog een keer.Zet de chocolade even opzij
  • Pak een stukje witte en chocolade marsepein en rol er twintig kleine balletjes, die in de cups passen, leg ze in de cups en druk ze voorzichtig een klein beetje aan
  • Verwarm de rest van de chocolade weer boven een pan met heet water, en laat het weer iets afkoelen en verdeel ze dan over de cups. Strijk de bovenkant glad en laat ze goed opstijven
Valentijnsrecepten en koken, bakker en braden. Wel eens over nagedacht ? Is never nooit een eetfeest geworden, wel een tikkie romantiek of romantisch etentje, wel een tikkie lekker peuzelen, een bonbonnetje wegwerken samen of in je uppie, maakt niet uit, als het maar lekker is.

top pagina


Recepten (geldt ook voor mijn andere recept - pagina's

Wie bedenkt ze en wie publiceert ze. Zelf bezit ik ongeveer 400 kookboeken met giga recepten, de nodige verzamelordners/banden met losse recepten uit diverse bladen en andere bronnen. Je knutselt wat, je varieert wat, en uiteindelijk ontstaat er zoals in de muziek een arrangement op een oorspronkelijke compositie. En zo moet iedereen met een recept omgaan, ook al lijkt het soms eender op een andere : gebruik het als basis en ga zelf verder met de variatie. En soms zijn ze goed, dan verander je er niets aan.
Maar vraag me alleen niet uit welk boek of welke ordner ze komen, niet te doen.

Let op:
Denk er daarbij ook aan, dat niet ieder recept of ingredient of voedingsmiddel voor uw lichamelijke gesteldheid geschikt is, wees op uw hoede. U zelf kent uw lichaam als geen ander.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *