Love cake

Valentijns Love Cake

Love Cake of cake’jes ┬ęSC valt onder de categorie snoep cake en koek, wat feitelijk allemaal lekkernijen zijn. Ander woord “tussendoortjes”, maar waar tussendoor ? Er zijn er, waar je wel uuuuren lang mee door kunt gaan. Nee, ok, niet goed voor noem maar op. Wel lekker. ­čśë .

Geldt ook voor deze Love Cake, geheel en al toegewijd aan : Valentijn hemzelf. Maar mag ook op andere dagen van genoten worden.

ingredi├źnten voor de Love cake ‘jes

 • 1 cake (zie ook de bak recepten)
 • 1/8 liter slagroom
 • suiker
 • marasquin likeur

  Deze likeur wordt doorgaans gemaakt van frambozen, kersen, amandelen, rozen en andere geurige bloemen. Een likeur om te proeven, niet om “achterover” te slaan.
 • 250 gram poedersuiker
 • 1 ├á 2 eiwit(ten)
 • citroen sap
 • garnering
 • gesuikerde viooltjes
 • zilver pilletjes

Bereiding van Love cake ‘jes :

Sla de slagroom met suiker stijf, roer er naar smaak marasquin door ( 2 à 3 eetlepels, de goeie is vrij krachtig van geur en smaak !).

Snij de cake in de lengte door het midden ( horizontaal dus ), smeer de slagroom op de onderste helft en leg de ander helft er weer op.

Zeef de poedersuiker en doe er een eiwit en een klein scheutje citroensap bij, roer dit door elkaar. Is deze glazuur te stijf geworden, doe dan in porties het tweede eiwit erin tot je een glad glazuur hebt. Bestrijk de cake er dan mee.

Met de viooltjes en pilletjes kun je de cake versieren.

Je kunt natuurlijk ook andere versiering gebruiken, denk aan de ingredi├źnten voor de inspiratie of kleine cake ‘jes maken , zie bij de Sint Maarten recepten voor de werkwijze.

Valentijnsrecepten en koken, bakker en braden. Wel eens over nagedacht ? Is never nooit een eetfeest geworden, wel een tikkie romantiek of romantisch etentje, wel een tikkie lekker peuzelen, een bonbonnetje wegwerken samen of in je uppie, maakt niet uit, als het maar lekker is.

top pagina


Recepten (geldt ook voor mijn andere recept - pagina's

Wie bedenkt ze en wie publiceert ze. Zelf bezit ik ongeveer 400 kookboeken met giga recepten, de nodige verzamelordners/banden met losse recepten uit diverse bladen en andere bronnen. Je knutselt wat, je varieert wat, en uiteindelijk ontstaat er zoals in de muziek een arrangement op een oorspronkelijke compositie. En zo moet iedereen met een recept omgaan, ook al lijkt het soms eender op een andere : gebruik het als basis en ga zelf verder met de variatie. En soms zijn ze goed, dan verander je er niets aan.
Maar vraag me alleen niet uit welk boek of welke ordner ze komen, niet te doen.

Let op:
Denk er daarbij ook aan, dat niet ieder recept of ingredient of voedingsmiddel voor uw lichamelijke gesteldheid geschikt is, wees op uw hoede. U zelf kent uw lichaam als geen ander.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *