Lalab tomaat Indonesisch bijgerecht

Lalab tomaat

Dit oorspronkelijke Indonesische gerecht heb ik iets veranderd :  een heerlijk fris bijgerecht, je kan het overal bij eten

Lalab tomaat op mijn manier SC

de ingrediënten voor Lalab tomaat :

Indonesisch paradijs

  • 3 eetlepels zoete chilisaus
  • ± 1 eetlepel olie(geen olijfolie)
  • 1 teentje uitgeperste knoflook
  • ± 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout
  • 3 gepelde tomaten in partjes gesneden zonder pitjes

 

bereiding van mijn versie van de labab tomaat

 

:

Lalab tomaat op mijn manier SC

  1. Doe de zoete chilisaus in een schaaltje, meng er de knoflook en, al roerend, de olie door totdat je een sausje hebt voor de lalab tomaat .
  2. Voeg 1 eetlepel citroensap, peper en zout toe en proef even.
  3. Voeg als laatste de partjes tomaat toe,  dek het dan af en zet het een paar uur in de koelkast.

Indonesische markt

Variatie op de Lalab tomaat

  1. Neem een stuk komkommer van zeg 10 cm lengte
  2. Verwijder het hart
  3. Snij dan het restant in blokjes en voeg dat aan de Lalab tomaat toe.


Recepten (geldt ook voor mijn andere recept - pagina's

Wie bedenkt ze en wie publiceert ze. Zelf bezit ik ongeveer 400 kookboeken met giga recepten, de nodige verzamelordners/banden met losse recepten uit diverse bladen en andere bronnen. Je knutselt wat, je varieert wat, en uiteindelijk ontstaat er zoals in de muziek een arrangement op een oorspronkelijke compositie. En zo moet iedereen met een recept omgaan, ook al lijkt het soms eender op een andere : gebruik het als basis en ga zelf verder met de variatie. En soms zijn ze goed, dan verander je er niets aan.
Maar vraag me alleen niet uit welk boek of welke ordner ze komen, niet te doen.

Let op:
Denk er daarbij ook aan, dat niet ieder recept of ingredient of voedingsmiddel voor uw lichamelijke gesteldheid geschikt is, wees op uw hoede. U zelf kent uw lichaam als geen ander.


top pagina