Ku Lo Yuk koken

ku lo yuk

Ku Lo Yuk koken

De Chinese keuken heeft heerlijke recepten die de moeite waard zijn om klaar te maken.
Dit recept is nèt iets anders dan je wellicht gewend bent van ku lo yuk , maar lekker ! Dat verzeker ik je.

Laten we beginnen met de Ku Lo Yuk

ku lo yuk materiaal om mee te werken
ingrediënten

  1. 1 pond kipfilet of hamlappen in blokjes van ± 2 centimeter gesneden.
  2. 3 grote tenen uitgeperste knoflook
  3. 5 eetlepels bloem in een plastic zak
  4. zout en peper
  5. olie om in te bakken

voor de saus

  1. 4 deciliter water
  2. 4 ½ eetlepels stroop
  3. 1 ½ eetlepels gehakte stemgember
  4. 2 eetlepels klein gesneden ananas uit blik maar vers is nog lekkerder
  5. 1 kleine prei in dunne ringen
    voor de ku lo yuk de prei snijden
  6. 1 ½ eetlepel azijn
  7. 1 theelepel knoflook poeder
  8. 1 volle een eetlepel aardappelmeel of maizena

Bereiding van de ku lo yuk

Verwarm de olie vóór tot ± 180 graden.
Ik gebruik zelf de wok , hier doe ik dan ± 2 centimeter olie in, maar de frituurpan gaat nog beter.

Verwarm ook de oven voor op 100 graden

Kneed de uitgeperste teentjes knoflook door het vlees (ik doe dit gewoon met schone handen) , zet dit even op zij, zodat je de bloem samen met peper en zout in een plastic zak kan doen.

Schud de zak even, zodat de bloem met de peper en zout mengt.
Voeg de kip toe, knoop de zak dicht, en zorg dat alle stukjes kip of vlees met de bloem is bedekt.
Neem een zeef en doe daar de kip in : schud het te veel aan bloem er af.
Bak dan de kip in porties in de hete olie gaar en bruin,
voor de ku lo yuk de kip bereiden
houd het warm in de oven.

Ondertussen gaan we de saus voor de ku lo yuk maken

Smelt de stroop op een laag vuurtje en voeg als de stroop gesmolten is, het water toe.
Doe er de gember, azijn, ananas, prei bij en breng de saus aan de kook.
Maak van de aardappelmeel of maizena met wat koud water een papje.
ku lo yuk in het laatste stadium
Wanneer de ku lo yuk saus kookt, voeg dit in scheutjes toe, zodat je een gebonden saus krijgt.
Breng de saus op smaak met de knoflookpoeder.

Ik serveer dit met rijst en de saus en het vlees apart, zodat het vlees knapperig blijft.
ku lo yuk » aanvallen !!

Lekker met als bijgerecht Lalab tomaat, zie elders op deze pagina’s.


top pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *