Kookrecepten en Runderlappen Gehakt

runderlappen

Kookrecepten en Runderlappen Gehakt ? Tenminste, in de serie van kookrecepten van koken, bak recepten van bakken, wok recepten, broodrecepten en barbecue recepten.

Kookrecepten en Runderlappen

Soms is de ene taal wat melodieuzer dan andere taal, neem nou ons rundvlees. Nou, vlees van het rund. Runderlap of runderlappen, ok, lap of lapje van dat rundvlees. Nee dan de Franse taal : “escalope de boeuf“.
Maar ja, ben je Fransman of Fransvrouw , klinken onze runderlappen wellicht wel aardig.

Nou heb je rundvlees en rundvlees, niet allemaal hetzelfde. Evenmin de runderlappen, in volgorde van kwaliteit :

  1. de rib, fijne rib, dikke rib, ook wel riblappen
  2. de schouder, waaronder het sukadestuk tegen het schouderblad, en waar een forse zeen in zit die doorgaans wordt weggesneden : sukade is suddervlees categorie runderlappen, waarbij de marmering door de hele lap loopt waardoor het vlees mals en smeuïg wordt.
    De sucadelap ontleent zijn naam aan de pees of zeen dat door het vlees loopt. Vlees met een boterzachte smaak.
  3. doorgaande borst, doorregen en vette runderlappen
  4. de vanglap, doorregen runderlappen
  5. de hals, vrij stugge magere runderlappen
  6. de klaprib, een doorregen runderlap

Al met al is de runderlap een goedkopere vleessoort en wordt ook wel stooflap genoemd. Of met een ander woord : sudderen wat dus ook stoven betekent. Sudderen is het in braadvocht of stoofvocht zachtjes laten pruttelen van voedsel met een lange bereidingstijd. Niet voor niets kennen we de uitdrukking “Dat conflict suddert al heel lang“.

Kent u de tip van de ontbijtkoek ? En die van de chocolade ? Lees en bekijk dan de volgende video beelden over rundvlees, runderlappen en vooral sukadelappen.


Kookrecepten en Vlees stoven – Instructievideo in beelden

Stoven is een kooktechniek waarbij vlees kort aangebakken wordt en vervolgens langzaam gaart door het onder te zetten in vocht.


Kookrecepten en Rundvlees stoven in video beelden

Een basisrecept voor een hartverwarmende stoofschotel met rundvlees.


Kookrecepten en Sukadelappen stoven in video beelden

Winters lekker: stoofvlees. Onze kok bereidt op traditionele wijze sukadelappen; lekker kruiden, vocht toevoegen en langzaam laten garen. Eet smakelijk!


Rene Pluijm – Sucadelapjes in video beelden

René Pluijm maakt sucadelapjes en let op de video tip : mét een stukje bittere chocolade 🙂


top pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *