kipfilet met rozijnen en buikspek

kipfilet

Kipfilet met rozijnen en buikspek. Kipfilet is het borstdeel van de kip, doorgaans vetarm en licht verteerbaar.

Ingrediënten bij dit recept

  • 500 gram kipfilet
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram buikspek en in blokjes gesneden
  • 1 blokje kippenbouillon
  • ± 3 ons gare sperziebonen( restje bijvoorbeeld )
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 uitgeperst teentje knoflook*
  • 1 schoongemaakte ui in ringen gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Bereiding van de kipfilet met rozijnen en buikspek

  • Snij de kipfilet in 3 stukken en licht zouten en peperen
  • verwarm een pan en doe er wat olie in : bak de kip op hoog vuur bruin en haal ze dan uit de pan.
  • Bak de uien glazig en pers er het teentje knoflook boven uit; doe het gesneden buikspek erbij en bak alles even samen
  • voeg nu de tomatenpuree toe en bak dit enkele minuten mee
  • voeg nu 250 dl heet water, kippenbouillonblokje , sperziebonen, rozijnen en de kip toe, breng alles aan de kook en laat het ca 10 minuutjes zachtjes sudderen tot de kip gaar is
  • proef de saus en voeg eventueel nog wat peper en zout toe; bind de saus met wat maizena.

Heerlijk met gebakken krieltjes

* tip heb je veel knoflook in huis, pel ze dan en vries de teentjes knoflook in.

voorafgaand aan bewerken : laat ze voor uitpersen 5 minuten ontdooien en voor plakjes snijden 3 minuten ontdooien.



Recepten (geldt ook voor mijn andere recept - pagina's

Wie bedenkt ze en wie publiceert ze. Zelf bezit ik ongeveer 400 kookboeken met giga recepten, de nodige verzamelordners/banden met losse recepten uit diverse bladen en andere bronnen. Je knutselt wat, je varieert wat, en uiteindelijk ontstaat er zoals in de muziek een arrangement op een oorspronkelijke compositie. En zo moet iedereen met een recept omgaan, ook al lijkt het soms eender op een andere : gebruik het als basis en ga zelf verder met de variatie. En soms zijn ze goed, dan verander je er niets aan.
Maar vraag me alleen niet uit welk boek of welke ordner ze komen, niet te doen.

Let op:
Denk er daarbij ook aan, dat niet ieder recept of ingredient of voedingsmiddel voor uw lichamelijke gesteldheid geschikt is, wees op uw hoede. U zelf kent uw lichaam als geen ander.


top pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *