keukenmachine kopen om te koken

keukenmachine RussellHobbs

keukenmachine kopen om te koken

keukenmachine kopen, een alleskunner en soms een redder in nood šŸ˜‰ . Origineel, op smaak, verleidelijke presentatie zijn enkele credo’s waar het in de keuken om gaat. In welke keuken dan ook, je moet er aan voldoen, je wilt er aan voldoen en vaak

kom je handen en hoofd tekort.

Natuurlijk heb ik zelf ook een keukenmachine, deze dus, zijn wel enkele tools van versleten en vervangen, maar in hoofdzaak dezelfde nog steeds
Werken in de keuken, ook met de keukenmachine, daar hoort bij : voorbereiding, want hoe meer je vooraf in alle rust kunt klaarzetten, des te beter is het eindresultaat en hou je goeie leefbaarheid met en voor jezelf, terwijl het wel voor de hand ligt : goed materiaal , en daar gaat het hier om : een goeie keukenmachine !

Nog een goeie reden : ben zelf niet meer “als nieuw”, ondertussen wat hinder van mijn handen, armen, schouders etc, zeg maar het werkt niet zo als ik zou willen …. en heb om dat te verbeteren van de ergotherapeut een paar handige tips gekregen die ik met jullie wil delen:

  • Wilde vandaag rode kool eten, verse. Kun je wel willen maar het snijdt met mijn handen niet. Snij ik dus met de keukenmachine.
  • Voor vanavond wat cupcakes maken : het deeg om lekker cakebeslag te maken, snap je, doe ik nu met de keukenmachine.
  • De milkshake, smoothie etc …..maak ik met de keukenmachine + blender.

Even afkloppen, maar Ć ls mijn keuken – machine er mee stopt, moet ik dezelfde dag een nieuwe KOPEN! Het helpt je met zelfstandig en met plezier in de keuken werken. Toch alles kunnen bereiden wat nodig is.

Betekent natuurlijk ook : heb je gelukkig nog een stel goeie handen met bijbehorende accessoires, je houdt ze goed beter best met hulp van diezelfde keukenmachine. šŸ˜‰ !!

De Keukenmachine

Een keukenmachine is strikt genomen een apparaat voor in de keuken, waarmee je een aantal veel voorkomende klussen gemakkelijker, beter of automatisch kunt verwerken, is een hulpmiddel, een tool.
Een Engels woord daarvoor is “foodprocessor“. Niet iedere keukenmachine is daarmee gelijk aan elke andere.

Het werken met een keukenmachine is weer afhankelijk van de eigenschappen van de machine ĆØn de hulpstukken die erbij geleverd worden. Kortweg : een keukenmachine hakt, mengt, klopt, snijdt, kneedt of raspt de benodigde ingrediĆ«nten en maakt met de blender zelfs sapjes. Allemaal zaken die je zelf handmatig ook zou kunnen doen, alleen gaat het nu redelijk automatisch, continu dezelfde kwaliteit, beter voor uw handen, armen en schouders, immers het werk wordt je uit handen genomen en ondertussen kun je dan iets anders ondernemen.

De keukenmachine is je butler, machinaal personeel. Het maakt je niet overbodig, integendeel. Want met kennis van zaken haalt de een toch andere resultaten met een keuken machine dan de ander. Op onze andere keukenpagina’s kunt je hier en daar de nodige keukentips aantreffen.

De machine die elke keukenmachine is

En dat is de basis van elke keukenmachine: een motorblok, waarbij de motor, de machine elektrisch wordt aangedreven en eigenlijk niets anders kan dan draaien bij de ‘aan-stand’ en niet draaien bij de ‘uit-stand’, een variatie daarop is werken met pulsjes, dus door middel van een knop een beetje stroomvoeding toedienen, maakt Ć©Ć©n of enkele draaimomenten, en weer uit. Principe blijft gelijk voor net die dingen die iets fijner moeten maar ook weer niet te lang. Een slagroom slaan die bijna stevig is, maar moet geen boter worden. Kruiden die bijna fijngemalen zijn, maar nou net niet verpulverd moeten worden.

Het hulpstuk en de hulpstukken bij de keukenmachine

Een heel belangrijk hulpstuk is de kom, een mengkom, of een kom om iets in te kneden of room te slaan.
De hulpstukken bestaan uit messen en snijplaten, verwerkt in een schijf, want immers :
a. het moet draaien want elke keukenmachine kan niet anders
b. het moet in de ronde vorm van de keukenmachine – kom allemaal gebeuren en een schijf is meestal rond

Daarnaast is een glazen kan of blender heel erg handig voor mengsels van groente en dergelijke, of wanneer je een drankje wilt mengen.
Tot slot de kleinere maar zeker niet onbelangrijke hulpstukken zoals de deegkneders, deeghaken en deegvlinder, de hulpstukken om slagroom etc te kunnen slaan.

Kenwood MultiPRO Sense Food Processor

Slim, eigentijds en professioneel, de Multipro Sense vol met functies voor het maken en het bereiden van voedsel in een handomdraai.

wat is belangrijk of best handig bij een keukenmachine

Belangrijk of best handig bij een keukenmachine is:

  • tot 10 snelheden
  • Pulse stand
  • RVS kom van liefst 4,6 liter meer of minder
  • Glazen kan 1,25 liter
  • Inclusief diverse accessoires: kneedhaak en klopper voor cake
  • Met snoeropbergmogelijkheid
  • vermogen van 700 watt en materiaal wat daarmee een taaie massa zoals deeg “aan” kan gedurende lange tijd. Ook voor een keukenmachine is materiaal bepalend.

Wat ook heel handig kan zijn, is een opstaande glazen rand op de mengkom, je ziet dan wat er in de kom gaat ontstaan, maar datgene wat erin zit, blijft erin en verspreid zich niet over je werkruimte šŸ™‚

Een hoog wattage van de motor, het verbruik , het vermogen, is voldoende voor de meest voorkomende keukenactiviteiten. Voor het wat zwaardere werk had een 1.000 watt ook gekund, aan de andere kant is het ook weer zo, dat het niet alleen het motorvermogen is wat belangrijk moet zijn, maar ook de wijze waarop de machine is geconstrueerd. Is duidelijk dat je in een restaurant een hoger vermogen nodig hebt. Terwijl je voor het bakken van brood beter een specifieke broodmachine kunt kopen.
Is nooit zo, dat elke machine alles moet kunnen, dat zou in alle gevallen een heel hoog prijskaartje verlangen.

VERGELIJKEN : Wie heeft de beste keukenmachine.Ā  Zal u zeggen : er is geen beste keukenmachine ook al willen sommigen u dat laten geloven. U mist reviews ? Terecht, vanwege hetzelfde argument, en dat luidt als volgt :
-het maakt uit, of je de keukenmachine dagelijks of af en toe gebruikt
-het maakt uit, of je de maximale hoeveelheden steeds in de kom toepast
-het maakt uit, of je wel of niet dat wat je wilt verwerken wel of niet voorbereid ( bijv. de hele wortel erin, of al in stukjes gesneden , de hele appel, of al in ruwe partjes verdeeld )
-het maakt uit, of je 2 uur achtereen de keuken machine voluit aan hebt staan
-het maakt uit, of je deeg voor een brood wilt kneden of slechts een geringe hoeveelheid van iets soepeler deeg
-dus maakt het uit hoe het persoonlijk gebruik is van de keukenmachine.

top pagina

Russell Hobbs keukenmachine

Met deze keuken – machine Creations wordt het mengen, kloppen en kneden van ingrediĆ«nten super eenvoudig! Zo kun je met deze keukenmachine de prachtigste gerechten creĆ«ren, zonder veel moeite. Deze stijlvolle keukenmachine heeft een robuuste en hoge kwaliteit aluminium behuizing. Hij wordt geleverd met een glazen blenderkan, aluminium menghaak, deeghaak en vleesmolen, en een RVS klopper, zodat u klaar bent voor bijna iedere keukenklus! Optimale resultaten met deze prachtige keukenmachine Creations van Russell Hobbs !

top pagina


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *