Gehaktballen Italiaans smaakje braadpan gerecht

Gehaktballen taliaans smaakje

Gehaktballen + Italiaans smaakje als braadpan gerecht, een recept om met je kinderen te maken (dat bepaalt u natuurlijk zelf) ?

Gehaktballen in de braadpan en voorzien van een  Italiaans smaakje, hoe gaan we dat maken?

Recept Gehaktballen + Italiaans smaakje is bedoeld voor 4 personen – ingrediënten

  • 500 gram  rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 ei
  • 3 eetlepel paneermeel (ongeveer)
  • zout en peper naar smaak (proeven)

voor het bakken en een lekker sausje heb je nog dit nodig:

  • 1 eetlepel boter (vloeibaar) en 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blik tomaten gesneden in blokjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblad
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • zout en peper , zie boven

Hoe gaan we dat gehaktballetje aanpakken

  • Doe het gehakt in een kom
  • Knijp het teentje knoflook met de knoflook knijper er boven uit
  • Sla het ei  op de rand stuk en doe deze bij het gehakt,  doe  paneermeel erbij en voeg een deel van de kruiden en zout en peper toe
  • kneed alles goed : proef een klein beetje van het gehakt en voeg eventueel nog wat kruiden toe
  • Maak van het gehakt vier grote gehaktballen of  16 kleine gehaktballetjes
  • Zet  de schaal met  gehakt , afgedekt,  in de koelkast
  • Minstens een uur  ( langer mag ook maar niet langer dan  een dag ) zodat de kruiden kunnen  intrekken

Bereiden van de gehaktballen met een Italiaanse twist

  • Snij de ui in kleine blokjes ( denk om je vingers)
  • Neem een braadpan waar de gehaktballen in kunnen
  • Zet de braadpan op hoog vuur  en laat hem  heet worden
  • Doe de olijfolie en de boter in de hete braadpan ,  wanneer de boter en olijf olie heet is  leg je voorzichtig  ( pas op voor spatten)  de gehaktballen in de pan
  • Bak de  gehaktballen rondom bruin , op hoog vuur,  haal  ze uit de braadpan en dek ze af zodat ze warm blijven
  • Zet  het vuur  nu wat lager
  • Bak in  de achtergebleven olie de gesnipperde ui  in ongeveer 5 minuten glazig, voeg de uitgeperste knoflook toe
  • Maak het blik tomaten open en  doe de tomaten met het sap  voorzichtig bij de uien
  • Laat dit aan de kook komen,  doe dan de kruiden, zout, peper en het laurier blad er bij
  • Roer de saus goed door en proef even of er nog iets bij moet  Zie voorgaand blogitem. Doe  de gehaktballen voorzichtig in de pan  laat alles aan de kook  komen en zet het vuur op zijn laagst. Het gehakt is in 20 à 25 minuten gaar,  dat hangt van de grootte van de gehaktbal af,  maar je moeder of vader  weten dat vast wel

Dit gehakt smaakt heel lekker met pasta en een salade.



Recepten (geldt ook voor mijn andere recept - pagina's

Wie bedenkt ze en wie publiceert ze. Zelf bezit ik ongeveer 400 kookboeken met giga recepten, de nodige verzamelordners/banden met losse recepten uit diverse bladen en andere bronnen. Je knutselt wat, je varieert wat, en uiteindelijk ontstaat er zoals in de muziek een arrangement op een oorspronkelijke compositie. En zo moet iedereen met een recept omgaan, ook al lijkt het soms eender op een andere : gebruik het als basis en ga zelf verder met de variatie. En soms zijn ze goed, dan verander je er niets aan.
Maar vraag me alleen niet uit welk boek of welke ordner ze komen, niet te doen.

Let op:
Denk er daarbij ook aan, dat niet ieder recept of ingredient of voedingsmiddel voor uw lichamelijke gesteldheid geschikt is, wees op uw hoede. U zelf kent uw lichaam als geen ander.


top pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *