Duitse Zuurkool met casselerrib

Duitse Zuurkool met casselerrib

Duitse Zuurkool met casselerrib

Wanneer je in Duitsland bent moet je echt een keertje Duitse zuurkool eten. De zuurkool in Hamburg zal zeker verschillen van de zuurkool in Berlijn. Iedere streek in Duitsland heeft zo zijn eigen recept van zuurkool of sauerkraut. Casselerrib zonder been lijkt op bacon.

Mijn recept is een door vele steden beïnvloede combinatie, zeg maar met bijdragen van verschillende plaatsen : Berlijn, Hamburg , Aken etc

Je hebt voor deze Duitse Zuurkool nodig voor 4 personen

  • 1 kg aardappels
  • 500 gram zuurkool ( liefst  ‘verse’ van de groenteman )
  • 4 plakken casselerrib à 75 gram
  • 1 kleine prei
  • boter
  • 2 dl witte rieslingwijn
  • peper en zout
  • paneermeel

De bereiding van deze zuurkool met casselerrib

  • Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 graden
  • Schil de aardappelen en snij ze in blokjes; kook ze gaar in water met wat zout
  • Laat ze uitlekken en afkoelen
  • Snij ondertussen de prei heel fijn
  • Verdeel de blokjes over de bodem van de ovenschaal
  • Verdeel de fijngesneden prei over de aardappelen en strooi hier wat fijn gemalen peper over
  • Spreidt hierover de zuurkool en de casselerrib
  • Schenk de wijn over in de schaal,  strooi paneer er over en leg over de paneermeel – verdeeld –  wat klontjes boter
  • Schuif   de ovenschaal in het midden van de oven en reken ± 30 à 40 minuten  of tot het gerecht heet is, de zuurkool gaar en er een bruin korstje op zit

Guten appetit !



Recepten (geldt ook voor mijn andere recept - pagina's

Wie bedenkt ze en wie publiceert ze. Zelf bezit ik ongeveer 400 kookboeken met giga recepten, de nodige verzamelordners/banden met losse recepten uit diverse bladen en andere bronnen. Je knutselt wat, je varieert wat, en uiteindelijk ontstaat er zoals in de muziek een arrangement op een oorspronkelijke compositie. En zo moet iedereen met een recept omgaan, ook al lijkt het soms eender op een andere : gebruik het als basis en ga zelf verder met de variatie. En soms zijn ze goed, dan verander je er niets aan.
Maar vraag me alleen niet uit welk boek of welke ordner ze komen, niet te doen.

Let op:
Denk er daarbij ook aan, dat niet ieder recept of ingredient of voedingsmiddel voor uw lichamelijke gesteldheid geschikt is, wees op uw hoede. U zelf kent uw lichaam als geen ander.


top pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *