Chocoladefondue

chocoladefondue

Chocoladefondue als een Valentijnsrecept ( maar niet verplicht / uitsluitend ) van ©SC
Chocoladefondue is doorgaans een zoet nagerecht, geïnspireerd op de vlees en / of kaas fondue.
De chocolade wordt bij het smelten gemengd met wat room.

Omdat chocola een laag smeltpunt heeft kan zodra de chocolade eenmaal is opgewarmd, een theelichtje voldoende zijn om de gesmolten chocolade op temperatuur te houden. Dus een warmhoud-element.

ingrediënten voor de Chocoladefondue

  • 250 gram fijn gehakte chocolade wat je zelf lekker vindt
  • 1/8 liter slagroom
  • eventueel 2 à 3 eetlepels sterke drank

wat gaan we doen met deze chocoladefondue

  • Voor “erbij” alles wat je lekker vindt om in de warme chocolade te dopen, bijvoorbeeld : aardbeien, banaan, geschilde appel, peer in partjes gesneden ( wel even insmeren met citroensap tegen het verkleuren ), lange vingers , stukjes cake en marshmallows. Schik alles op een schaal
  • Doe de slagroom met de gehakte chocolade in een schaaltje en verwarm het zo als in het recept hier boven is beschreven, haal dan het schaaltje uit het water en roer er de drank door , tenminste, wanneer je die gebruikt
  • Houd de fondue warm op een theelichtje. (Je kunt tegenwoordig ook een chocolade fondue stelletje kopen). Steek een stukje aan je vork en doop die in de chocolade en stop het in je mmmmmmmmmmmmmmmond

Heeft iemand al eens gemompeld dat vrouwen en chocolade iets met elkaar hebben? Met of zonder Valentijn.

Valentijnsrecepten en koken, bakker en braden. Wel eens over nagedacht ? Is never nooit een eetfeest geworden, wel een tikkie romantiek of romantisch etentje, wel een tikkie lekker peuzelen, een bonbonnetje wegwerken samen of in je uppie, maakt niet uit, als het maar lekker is.

top pagina


Recepten (geldt ook voor mijn andere recept - pagina's

Wie bedenkt ze en wie publiceert ze. Zelf bezit ik ongeveer 400 kookboeken met giga recepten, de nodige verzamelordners/banden met losse recepten uit diverse bladen en andere bronnen. Je knutselt wat, je varieert wat, en uiteindelijk ontstaat er zoals in de muziek een arrangement op een oorspronkelijke compositie. En zo moet iedereen met een recept omgaan, ook al lijkt het soms eender op een andere : gebruik het als basis en ga zelf verder met de variatie. En soms zijn ze goed, dan verander je er niets aan.
Maar vraag me alleen niet uit welk boek of welke ordner ze komen, niet te doen.

Let op:
Denk er daarbij ook aan, dat niet ieder recept of ingredient of voedingsmiddel voor uw lichamelijke gesteldheid geschikt is, wees op uw hoede. U zelf kent uw lichaam als geen ander.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *