Chocolade Truffels

chocolade truffels

Chocolade Truffels een Valentijnsrecept van ©SC
en qua hoeveelheid : ± 30 te maken Chocolade Truffels

ingrediënten voor Chocolade Truffels

  • 400 gram melk chocolade
  • 70 gram roomboter
  • 185 ml slagroom
  • 2 eetlepels Tia Maria
  • hagelslag of / en cacao om de truffels te bedekken

en dan nu het maken van de truffels

  • Doe de slagroom in een pan en breng dit aan de kook
  • Breek ondertussen de chocolade in kleine stukjes*
  • Haal wanneer de slagroom kookt, de pan van het vuur en roer er de chocolade door, tot deze helemaal gesmolten is
  • Voeg dan de boter toe en blijf roeren, totdat ook dit gesmolten is en helemaal in de chocolade massa is opgenomen
  • Roer er de Tia Maria of een andere alcoholische drank van je smaak door, zoals rum of een likeur
  • Zet het chocolade mengsel in de koelkast tot het helemaal is afgekoeld en stijf is. Haal het mengsel er dan uit en rol er kleine balletjes van. Zet deze weer even in de koelkast, zodat ze weer kunnen opstijven
  • Zet op een bordje de hagelslag of cacao klaar en rol ze hier door heen, zodat ze helemaal bedekt zijn. Je kunt de helft met cacao doen en de andere helft met hagelslag en zet ze tot gebruik terug in de koelkast

Er staat nog een tweede variant truffels op deze pagina’s, categorie Sinterklaas recepten.

* zelf maak ik de chocolade in mijn keukenmachine klein

Valentijnsrecepten en koken, bakker en braden. Wel eens over nagedacht ? Is never nooit een eetfeest geworden, wel een tikkie romantiek of romantisch etentje, wel een tikkie lekker peuzelen, een bonbonnetje wegwerken samen of in je uppie, maakt niet uit, als het maar lekker is.

top pagina


Recepten (geldt ook voor mijn andere recept - pagina's

Wie bedenkt ze en wie publiceert ze. Zelf bezit ik ongeveer 400 kookboeken met giga recepten, de nodige verzamelordners/banden met losse recepten uit diverse bladen en andere bronnen. Je knutselt wat, je varieert wat, en uiteindelijk ontstaat er zoals in de muziek een arrangement op een oorspronkelijke compositie. En zo moet iedereen met een recept omgaan, ook al lijkt het soms eender op een andere : gebruik het als basis en ga zelf verder met de variatie. En soms zijn ze goed, dan verander je er niets aan.
Maar vraag me alleen niet uit welk boek of welke ordner ze komen, niet te doen.

Let op:
Denk er daarbij ook aan, dat niet ieder recept of ingredient of voedingsmiddel voor uw lichamelijke gesteldheid geschikt is, wees op uw hoede. U zelf kent uw lichaam als geen ander.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *