champignons funghi fritti uit Toscane

Deze ‘gefrituurde champignons’ uit Toscane is een heel simpel recept en het resultaat is ideaal voor bij een borrel of als Antipasti (voorgerecht)

ingrediënten voor de Gefrituurde Champignons (funghi fritti) uit Toscane :

  • 400 gr kleine stevige champignons
  • zout peper
  • bloem op een bord
  • 1 citroen in partjes gesneden
  • frituur olie in een frituurpan

Bereiding van de Champignons (funghi frittti) uit Toscane Italie
Maak de champignons goed schoon met een doekje of een borsteltje.
Meng de bloem met peper en zout, en haal de champignons vervolgens door de bloem en frituur ze in de hete olie (± 180 graden ) met 4 à 5 tegelijk.*
Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze met de partjes citroen.

*Zorg dat er geen kinderen in de buurt van de olie komen.


 


top pagina


Recepten (geldt ook voor mijn andere recept - pagina's

Wie bedenkt ze en wie publiceert ze. Zelf bezit ik ongeveer 400 kookboeken met giga recepten, de nodige verzamelordners/banden met losse recepten uit diverse bladen en andere bronnen. Je knutselt wat, je varieert wat, en uiteindelijk ontstaat er zoals in de muziek een arrangement op een oorspronkelijke compositie. En zo moet iedereen met een recept omgaan, ook al lijkt het soms eender op een andere : gebruik het als basis en ga zelf verder met de variatie. En soms zijn ze goed, dan verander je er niets aan.
Maar vraag me alleen niet uit welk boek of welke ordner ze komen, niet te doen.

Let op:
Denk er daarbij ook aan, dat niet ieder recept of ingredient of voedingsmiddel voor uw lichamelijke gesteldheid geschikt is, wees op uw hoede. U zelf kent uw lichaam als geen ander.


top pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *