bloemkool macaroni schotel

bloemkool macaroni kaas ovenschotel

bloemkool macaroni schotel

Een hele bloemkool is vaak te veel voor 2 personen en met deze bloemkool macaroni schotel heb je weer eens iets heel anders èn …….. je geeft die andere helft van de bloemkool een smakelijke bestemming in deze ‘bloemkool macaroni schotel’ !

bloemkool macaroni schotel

Ingrediënten voor 2 à 3 personen:

  • ½ bloemkool in roosjes snijden
  • ½ blikje ham in blokjes gesneden**
  • 1 ui klein gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • ½ bakje champignons in plakje gesneden
  • 175 gram macaroni
  • 2 dl slagroom
  • 2 tomaten gepeld en in blokjes gesneden
  • ± 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels peterselie fijn gesneden
  • 100 gram jonge geraspte kaas
  • zout en peper
  • boter

Bereiding van deze bloemkool macaroni schotel

  • Kook de bloemkool in ± 10 minuten beetgaar, haal de bloemkool met een schuimspaan uit het water en kook in het bloemkool – nat de macaroni beetgaar en giet ze daarna af
  • Verhit boter in een pan en bak de ui glazig, doe er de uitgeperste knoflook bij, en voeg de champignons en de gesneden ham toe.
    Bak dit even op hoog vuur, zodat de ham een korstje krijgt en voeg de kerrie en de gesneden tomaten toe : roerbak dan alles nog één minuut
  • Doe de slagroom er bij, als de slagroom kookt de macaroni en de bloem kool er bij en breng de bloemkool op smaak met zout en peper.
  • Roer er dan de helft van de kaas door
  • Vet een ovenschaal in en doe de macaroni er in *
  • Strooi de rest van kaas er over en zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180° ± 20 minuten

* tot zover kun je de macaroni voorbereiden

  • Verwarm dan nu de oven vóór op 180°
  • Doe er de rest van de kaas op
  • En zet de macaroni ± 45 minuten of tot ze heet is, in de oven

Eet smakelijk !!

** nu heb je dus een half blikje ham over , alternatieve bestemming :
snij de rest van de ham de volgende dag in plakjes, bak ze even in boter bruin en heet ; bak ook wat eieren en leg deze op de ham : lekker met witbrood of aardappels en sperziebonen 😉 .



Recepten (geldt ook voor mijn andere recept - pagina's

Wie bedenkt ze en wie publiceert ze. Zelf bezit ik ongeveer 400 kookboeken met giga recepten, de nodige verzamelordners/banden met losse recepten uit diverse bladen en andere bronnen. Je knutselt wat, je varieert wat, en uiteindelijk ontstaat er zoals in de muziek een arrangement op een oorspronkelijke compositie. En zo moet iedereen met een recept omgaan, ook al lijkt het soms eender op een andere : gebruik het als basis en ga zelf verder met de variatie. En soms zijn ze goed, dan verander je er niets aan.
Maar vraag me alleen niet uit welk boek of welke ordner ze komen, niet te doen.

Let op:
Denk er daarbij ook aan, dat niet ieder recept of ingredient of voedingsmiddel voor uw lichamelijke gesteldheid geschikt is, wees op uw hoede. U zelf kent uw lichaam als geen ander.


top pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *