Appelflappen met gedroogde cranberries

appelflappen met gedroogde cranberries

Appelflappen met gedroogde cranberries © SC

Appelflappen, je kunt ze bij de bakker of aan de kraam kopen, desnoods bij de supermarkt, maar de meest lekkere, die maak je heel gemakkelijk met dit appelflap recept zelf. In dit geval met cranberries.

Wat hebben we nodig voor 4 appelflappen met cranberries

Ingrediënten :

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 appel heel fijn gesneden, blijven immers appelflappen
  • 1 bolletje stemgember fijn gesneden
  • 2 theelepels kristalsuiker + suiker voor bestrooien
  • 1 ½ theelepel kaneel poeder
  • 30 gram gedroogde cranberries
  • bakpapier

Bereiding van de appelflappen

  • verwarm de oven vóór op 200 graden
  • Laat het bladerdeeg in ± 10 minuten ontdooien
  • Meng ondertussen in een schaaltje de appel met kaneel, 2 theelepels suiker, 1 ½ theelepel kaneel, de fijn gesneden gember en de gedroogde cranberries
  • Verdeel het appel mengsel over de helft van de plakjes bladerdeeg, maar laat een randje vrij
  • Smeer de rand in met water en vouw de andere helft over de appel en plak het deeg goed vast. bijv. met een vork aandrukken
  • Besprenkel de bovenkant van het deeg met water* Bestrooi de appelflap met een dun laagje suiker
  • Bekleed een bakblik met bakpapier en leg hier de appelflappen op, hou er een beetje ruimte tussen
  • Schuif ze in de voorverwarmde oven en bak ze in ± 20 minuten gaar en bruin

* Ik maak meestal mijn hand een beetje nat en ga dan met de natte hand over het deeg en bestrooi het dan met suiker.



Recepten (geldt ook voor mijn andere recept - pagina's

Wie bedenkt ze en wie publiceert ze. Zelf bezit ik ongeveer 400 kookboeken met giga recepten, de nodige verzamelordners/banden met losse recepten uit diverse bladen en andere bronnen. Je knutselt wat, je varieert wat, en uiteindelijk ontstaat er zoals in de muziek een arrangement op een oorspronkelijke compositie. En zo moet iedereen met een recept omgaan, ook al lijkt het soms eender op een andere : gebruik het als basis en ga zelf verder met de variatie. En soms zijn ze goed, dan verander je er niets aan.
Maar vraag me alleen niet uit welk boek of welke ordner ze komen, niet te doen.

Let op:
Denk er daarbij ook aan, dat niet ieder recept of ingredient of voedingsmiddel voor uw lichamelijke gesteldheid geschikt is, wees op uw hoede. U zelf kent uw lichaam als geen ander.


top pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *