Andijviestamppot met appel en tomaat

andijviestamppot appel tomaat

Andijviestamppot met appel en tomaat, hoe maak je dat ? Nou, in principe door alles qua bereiding op volgorde te doen ­čÖé

Gezond met groente, een beetje pit door paprika en bacon, beetje fris door de appel, en toch een voldaan gevoel. Er mag best een stukje andijvie naar andijvie proeven, niet te zacht dus.

Dit zijn de ingredi├źnten voor 2 personen:

  • 500 gram aardappel
  • 300 gram andijvie gesneden
  • 1 ei
  • ┬▒ 1 dl halfvolle melk
  • 1 grote ontvelde tomaat*
  • 1/2 ui
  • 1/2 paprika gesneden in kleine blokjes
  • 80 gram schouderham
  • 50 gram belegen kaas
  • 25 gram mager bacon
  • 1 appel
  • peper en zout

Let op : opgeteld zit in deze ingredi├źntenlijst 155 gram vlees + kaas, voor 2 personen en meestal wordt aangehouden dat 75 gram per persoon een mooi getal is !

En nu de bereiding :
Schil de aardappels en kook ze gaar
Snij ondertussen de ui, bacon, paprika, schouderham, kaas ,tomaat en appel in blokjes
laat de boter heet worden in de koekenpan en doe er de bacon in; bak deze even aan en doe er dan de gesneden ui bij .
Bak dit samen even aan voeg dan de paprika en de ham toe , op het laatst de tomaat, en appel, en warm alle even goed door.

Maak een aardappel puree** met de melk, het ei, peper en zout, GEEN boter en nootmuskaat
Zorg dat de puree goed heet is , en doe er de gesneden kaas en het ui mengsel bij. proef of alles op smaak is
Verwarm alles goed en doe in gedeeltes de gesneden andijvie er bij .

* tomaat ontvellen
2 manieren om dit aan te pakken:

  1. maak met een mesje enkele sneden in het velletje en leg de tomaat ┬▒ 30 sec in kokend water of doe het bij de aardappelen zodra deze koken
  2. steek de tomaat aan een vork en laat hem boven de gasvlam blakeren tot het velletje knapt op diverse plaatsen

** aardappelpuree maken zie je elders op deze website.



Recepten (geldt ook voor mijn andere recept - pagina's

Wie bedenkt ze en wie publiceert ze. Zelf bezit ik ongeveer 400 kookboeken met giga recepten, de nodige verzamelordners/banden met losse recepten uit diverse bladen en andere bronnen. Je knutselt wat, je varieert wat, en uiteindelijk ontstaat er zoals in de muziek een arrangement op een oorspronkelijke compositie. En zo moet iedereen met een recept omgaan, ook al lijkt het soms eender op een andere : gebruik het als basis en ga zelf verder met de variatie. En soms zijn ze goed, dan verander je er niets aan.
Maar vraag me alleen niet uit welk boek of welke ordner ze komen, niet te doen.

Let op:
Denk er daarbij ook aan, dat niet ieder recept of ingredient of voedingsmiddel voor uw lichamelijke gesteldheid geschikt is, wees op uw hoede. U zelf kent uw lichaam als geen ander.


top pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *