abrikozenjam maken

abrikozenjam4

Deze abrikozenjam is echt de moeite waard om te maken.
De abrikozenjam die je in de winkel koopt, smaakt dan niet meer!

Wat hebben we nodig:

  1. 1250 gram verse abrikozen
  2. 5 pitten van de abrikozen
  3. 800 gram gelei suiker
  4. 3 eetlepels citroensap
  5. 2 eetlepels vanille extract

plm. 5 potten schoon gemaakt met soda en goed na gespoeld met kokend water.

ingred abrikozenjam
ingred abrikozenjam

bereiding

Was de abrikozen en droog ze goed met een schone theedoek.
Snijd abrikozen in stukjes.
Verwijder de pitten , hou  5 pitten apart.
Doe de klein gesneden abrikozen samen met de suiker, citroensap en het vanille extract in een pan .

Sla de bewaarde pitten kapot.
En doe ze in een schoon doekje.
Maak dit doekje goed dicht met een touwtje.
Leg de pitten bij de abrikozen.

het koken

Breng de abrikozenjam aan de kook en laat ze 5 á 6 minuten doorkoken tot de suiker is opgelost. Af en toe roeren.

abrikozenjam3
abrikozenjam3

Vul de potten met de abrikozen tot ze helemaal vol zijn.
Sluit de deksel goed en zet de potten 15 minuten  , omgekeerd op het deksel.
Draai de abrikozen jam om en laat ze geheel afkoelen


top pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *